Музей хліба

  У Музеї хлібаБудинок Музею хлібаМузей створено за ініціативою директора Переяславського історико-етнографічного заповідника Михайла Сікорського. Ос­нов­ним завданням музею визначено комплексне вивчення та всебічний показ на широкій ма­те­ріальній і науковій базі історії розвитку хліборобства та хлібопекарства з найдавніших часів до сьогодення. Гордість Музею — колекція зернових культур, починаючи з доби нео­літу і закінчуючи сучасними сортами, виведеними в миронівському НДІ ім. В. Ремесла. 
В Музеї представлений багатий асортимент хлібопекарських ви­робів. Серед експонатів сільсь­ко­господарська техніка і обладнання, фотодокументи, карти, схеми, друковані праці на хлібопекарську тематику. Весь му­зей­ний комплекс займає територію близько 3 га, а його експозиційний фонд нараховує понад 3 тис. одиниць зберігання.